Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Van Nistelrooy niet bevlogen genoeg bij PSV’

Analist en voormalig voetballer Wim Kieft zet zijn vraagtekens bij de technische staf van PSV. Hij is namelijk niet onder de indruk van trainer Ruud van Nistelrooy en zijn assistent Fred Rutten.

De Eindhovenaren lijken titelkandidaat af na het 1-1 gelijkspel bij Vitesse. Kieft wijt dit deels aan Van Nistelrooij. “Hij oogt een beetje te ingetogen, vind ik”, vertelt de voetbalanalist in Veronica Offside. “Het is niet dat ze geen goed materiaal hebben, hè? Ibrahim Sangaré, Luuk de Jong, Joey Veerman en Xavi Simons. Ik sta niet bij elke training, dus het is lastig beoordelen, maar hij lijkt misschien teveel op Fred Rutten. Ik vind Ruud niet bevlogen.”

“Fred is echt een zeer goede trainer”, vervolgt Kieft, die hem echter wel een ingetogen persoonlijkheid toedicht. “Die wil ook geen eerste man zijn. Ik liep ooit stage bij hem, toen was ik echt onder de indruk. Hoe hij met de spelers omging, door de kleedkamer bewoog. Zo krachtig en sterk, maar die twee zijn hetzelfde.”

Na het duel in Arnhem uitte Xavi Simons zijn onvrede over de mentaliteit van de PSV-spelers. Kieft: “Wat een waardeloos interview van die jongen. Zeg dan wat er aan de hand is? Dit ziet er zo knullig uit. Zo komt er ook meer druk op. Voor zulke interviews moet je ook maar de kwaliteiten hebben.”

2 gedachten over “‘Van Nistelrooy niet bevlogen genoeg bij PSV’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *