Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Barcelona wil Sergino Dest na dit seizoen niet terug’

FC Barcelona heeft Sergino Dest dit seizoen verhuurd aan AC Milan maar een succes is dat niet te noemen. En als hij aan het einde van het seizoen weer terugkeert kan hij direct weer opzoek naar een andere club. Trainer Xavi ziet het namelijk niet in hem zitten.

De Amerikaans international komt bij Milan zo goed als niet meer aan spelen toe en werd niet ingeschreven voor de Champions League in de tweede seizoenshelft. Alles wijst erop dat Milan de koopoptie van twintig miljoen niet gaat lichten, waardoor Dest in de zomer in principe terugkeert bij Barcelona.

Maar ook in Catalonië zien ze geen toekomst meer in het opleidingsproduct van Ajax. Dest heeft trainer Xavi niet kunnen overtuigen. Samen met Clément Lenglet, die Tottenham Hotspur nu huurt van Barça, moet de verdediger dus op zoek naar een nieuwe club, als hij terugkeert in Spanje.

Dest maakte in de zomer van 2020 de overstap van Ajax naar Barcelona voor 21 miljoen euro. In zijn eerste seizoen bij de La Liga-koploper kwam hij nog regelmatig aan spelen toe, maar dat veranderde na het vertrek van Ronald Koeman. Bij Barcelona heeft Dest nog een contract tot medio 2025.

2 gedachten over “‘Barcelona wil Sergino Dest na dit seizoen niet terug’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *