Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Mesut Ozil stopt per direct met voetballen

Mesut Ozil stopt per direct met voetballen. De begaafde 34-jarige middenvelder vindt het mooi zo. Zijn laatste club is Istanbul Basaksehir geweest.

Door blessureleed kwam Özil dit seizoen slechts 187 minuten in actie. Via social media laat hij weten per direct een punt achter zijn loopbaan te zetten. ‘Ik heb het voorrecht gehad om bijna zeventien jaar professioneel voetbal te spelen en ik ben enorm dankbaar voor die kans. In de voorbije weken en maanden ben ik geteisterd door meerdere blessures. Het is duidelijk geworden dat het tijd is om het grote podium te verlaten.’

Özil begon zijn carrière bij Schalke 04 en speelde daarna achtereenvolgens voor Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahce en dus Istanbul Başakşehir. Daarnaast speelde hij 92 interlands voor Duitsland, waarin hij 23 keer scoorde en veertig assists gaf. Özil gaat de boeken in als man van de assists. Gedurende zijn carrière was hij in 642 officiële optredens 222 keer aangever. Zijn meeste assists gaf hij in dienst van Real: 81.

Eén gedachte over “Mesut Ozil stopt per direct met voetballen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *