Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Ajax-commissaris komt met goed nieuws naar buiten

Binnen Ajax zijn ze momenteel druk bezig met het oplossen van alle problemen. Julian Ward wordt hoogstwaarschijnlijk deze week nog aangesteld als nieuwe technisch directeur en ook is er een nieuwe commissaris op komst.

Het is in Amsterdam al een hele tijd een puinhoop. Afgelopen seizoen namen de Amsterdammers na grensoverschrijdend gedrag afscheid van Marc Overmars, waarna Ajax Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar als tijdelijke opvolgers aanstelde. Daarnaast besloot Danny Blind eind vorig jaar niet meer terug te keren in de Raad van Commissarissen.

De afgelopen maanden bleef het lang stil rond de Amsterdammers, maar volgens president-commissaris Eringa is er inmiddels een oplossing gevonden. “De voetbalcommissaris komt eraan, dat is een kwestie van een paar weken. Vaak komt dan de technisch directeur en de trainer, dat is de ideale situatie”, zo vertelt hij op bezoek bij Op1.

Ward lijkt dus de positie van technisch directeur te gaan invullen. De laatste jaren toonde hij bij Liverpool aan dat hij de functie in zijn vingers heeft, al zal hij bij Ajax met een andere uitdaging te maken hebben. Na de mislukte transferperiode van afgelopen zomer moet er na dit seizoen een hoop gebeuren met de selectie.

Eringa wil voorlopig nog niet ingaan op de mogelijke aanstelling. “Ik snap de vraag. Daar weet ik niets van. Dit is een klus voor de directie. Je kijkt naar of de organisatie goed staat. Dat nog niet bekend is wie de nieuwe trainer, technisch directeur en voetbalcommissaris wordt, is kwetsbaar, omdat je je voetbalas nog niet op orde hebt.”

2 gedachten over “Ajax-commissaris komt met goed nieuws naar buiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *