Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Gemeente Rotterdam start voorbereidingen voor huldiging

De Gemeente Rotterdam is begonnen met het voorbereiden van de huldiging van Feyenoord op de Coolsingel mocht het kampioen van Nederland worden. De Rotterdammers staan er namelijk erg goed voor in de strijd om De Schaal.

Na de 2-3 overwinning bij concurrent en aartsrivaal Ajax, durft Rotterdam al op een huldigingsfeest op de Coolsingel voor te bereiden. Ambtenaren zoeken al naar materiaal en beveiliging en de NS is gevraagd om met een mobiliteitsplan te komen.

Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam legt uit waarom het gerechtvaardigd is om acht speelrondes voor het einde van de competitie al te beginnen met de voorbereidingen. “Anders ben je te laat”, klinkt het tegenover het Algemeen Dagblad. “Ook omdat het om een periode gaat waarin ook veel festivals worden georganiseerd.” Wethouder Vincent Karremans vindt dat de gemeente wel moet. “Zekerheid heb je nooit, zeker niet met Feyenoord, maar we kunnen ook niet tot het laatste moment wachten.”

Door de zege in de Johan Cruijff ArenA kan de ploeg van Arne Slot het landskampioenschap bijna niet meer ontgaan. Zo is de voorsprong op nummer twee Ajax gegroeid tot zes punten, terwijl de Amsterdammers ook een beduidend zwaarder programma hebben. PSV en AZ staan acht punten achter op de koploper, en spelen nog tegen elkaar én tegen Ajax.

2 gedachten over “Gemeente Rotterdam start voorbereidingen voor huldiging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *