Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Feyenoord komt met oplossing voor cameraprobleem’

Op 5 april staat er weer een kraker van jewelste op het programma in De Kuip. Feyenoord ontvangt dan Ajax voor een plek in de finale van de KNVB Beker. Er zullen wederom hoge netten worden opgehangen, alleen deze keer niet in heel het stadion. Hier maakt het Algemeen Dagblad melding van. Op de plek waar ESPN haar camera’s plaatst zal geen net hangen.

Eerder dit seizoen troffen Feyenoord en Ajax elkaar voor de competitiewedstrijd in De Kuip (1-1 gelijkspel). Toen moest ESPN vanwege de hoge netten tussen het veld en de tribune uitwijken naar het dak van het stadion, wat voor veel negatieve reacties zorgde bij fans die de wedstrijd op televisie probeerden te volgen. Voor de aankomende editie, die wordt gespeeld in het kader van de TOTO KNVB Beker, kan de camera van ESPN de wedstrijd dus gewoon van de oorspronkelijke plaats vastleggen.

Na de loting voor de halve finales van het bekertoernooi zei ESPN al te hopen op een betere oplossing voor het uitzenden van De Klassieker. Een woordvoerder van de zender zei tegenover het Algemeen Dagblad blij te zijn dat Feyenoord nu voor deze constructie kiest. “Deze constructie is in Europees verband ook regelmatig ingezet. De tv-kijkers hebben nu geen last van palen en netten in beeld. We kijken uit naar een prachtige Klassieker.”

Afgelopen weekend troffen Ajax en Feyenoord elkaar in de Johan Cruijff ArenA. Feyenoord won de wedstrijd in de slotfase en lijkt de landstitel niet meer mis te kunnen lopen. De Rotterdammers hebben nu een voorsprong van zes punten met nog acht wedstrijden te gaan. Ajax heeft bovendien op papier een moeilijker programma. Feyenoord strijdt nog op drie fronten mee en is naast de beker en de competitie nog actief in de Europa League, waarin het in de kwartfinales van het toernooi langs AS Roma zal moeten geraken.

2 gedachten over “‘Feyenoord komt met oplossing voor cameraprobleem’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *