Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Ajax mist het benodigde vuur ten opzichte van Feyenoord

Analist en voormalig voetballer Marciano Vink vindt dat het Ajax de strijd ontbreekt om serieus kans te maken op de landstitel. In het programma ‘Goedemorgen Eredivisie’ geeft hij te kennen dat Feyenoord wel deze passie heeft.

De Rotterdammers zijn dit seizoen hard op weg om voor het eerst sinds het seizoen 2016/2017 weer eens het landskampioenschap naar zich toe te trekken. Afgelopen zondag ging de ploeg van Arne Slot op bezoek bij Ajax en slaagde het erin om met een 2-3 overwinning in de havenstad terug te keren, waardoor het verschil tussen beide ploegen zes punten is.

Voor Vink is het bepaald niet ingewikkeld om uit te leggen waar het dit voetbaljaar voor Ajax misgaat. Waar dertig jaar geleden de verdedigende taken door een gedeelte van het elftal werden uitgevoerd, is dat volgens hem inmiddels een ander verhaal. Wanneer een aantal spelers verzaken, heeft dat namelijk een groot effect op de balans van het team.

“Dat is waarom Feyenoord op dit moment zo ver boven de rest in Nederland staat. Zij hebben passie en vuur tot en met de 96ste minuut. Als je kijkt naar Oussama Idrissi en Alireza Jahanbakhsh, wat die aan meters maken”, zo verklaart hij zondagochtend. Ook bij het Nederlands elftal is dit volgens hem niet zichtbaar.

“Vergelijk dat met Ajax of het Nederlands elftal. Je kan in het voetbal van tegenwoordig niet meer zonder meters maken en de wil om voor elke bal te strijden”, aldus Vink. Begin volgende maand staan Feyenoord en Ajax nogmaals tegenover elkaar. Op woensdagavond 5 april spelen beide ploegen namelijk in de KNVB Beker.

3 gedachten over “Ajax mist het benodigde vuur ten opzichte van Feyenoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *