Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Roger Schmidt geeft Nederland een trap na’

Roger Schmidt was twee jaar trainer van PSV. De oefenmeester won een Johan Cruijff Schaal en een KNVB Beker. Deze zomer verruilde hij Eindhoven in voor een Portugees avontuur bij Benfica.

Onder leiding van Schmidt lukte het PSV niet om de langverwachte landstitel binnen te slepen. Dat lukt zijn opvolger Ruud van Nistelrooij echter ook niet, terwijl Schmidt bij Benfica wél op koers voor de landstitel ligt. De trainer maakt dit seizoen niet alleen binnen de Portugese landsgrenzen indruk met het spel. Ook in Europa laat Benfica dit seizoen een blijvende indruk achter door zich te kwalificeren voor de knock-out-fase van de Champions League.

Dromen die PSV ook heeft, maar niet waar kon maken onder leiding van de Duitse oefenmeester. Dat terwijl uit een interview met Der Spiegel blijkt dat PSV niet de enige club is dat moet verkopen om winst te blijven maken. In gesprek met het Duitse medium noemt Schmidt Benfica één van de grootste clubs van Europa. “Het is op het niveau van Real Madrid en Barcelona. Benfica is de grootste exponent in het voetbal. Qua historie, en qua omvang.”

Er komen volgens Schmidt meer takken van sport kijken bij de Portugese topclub. “Het is heel bijzonder. Het is een club waarvoor mensen sparen om naar het stadion te kunnen komen. Het is een club die spelers moet verkopen om rond te komen. Het is een club met twintig verschillende sporten die iedereen vol passie volgt.” PSV-trainer Van Nistelrooij betaalde in zekere zin de rekening voor de dure aankopen onder Roger Schmidt. De komst van grote namen zoals Mario Götze en Eran Zahavi zorgden niet voor de gehoopte landstitel in Eindhoven. In Lissabon lijkt het voetballeven voor Schmidt een stuk voortvarender te gaan. Zou het dan toch aan PSV en/of de Eredivisie liggen?

Eén gedachte over “‘Roger Schmidt geeft Nederland een trap na’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *