Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Ronald Koeman heeft gesprek met Cillessen over tegendoelpunten

Oranje ging afgelopen vrijdag kansloos onderuit tegen Frankrijk. Doelman Jasper Cillessen kreeg maar liefst vier doelpunten om zijn oren. Bondscoach Ronald Koeman heeft met hem hier een gesprek over gehad.

“Dat hebben we – en met name Patrick Lodewijks (keeperstrainer, red.) – geanalyseerd en besproken. Buiten de goals en de vrije trap, denk ik dat zijn positie iets te ver terug was”, vertelt Koeman op de persconferentie.

Na de 1-0 van Antoine Griezmann volgde al snel de 2-0, waarbij gewezen werd naar Cillessen. “Als-ie een meter…. dan had hij misschien iets meer kunnen doen, maar het was wel een geweldige bal”, zegt Koeman.

“Het zijn voor keepers altijd moeilijke ballen die erin worden gedraaid, maar hij was ver weg, dus wij vonden dat zijn positie iets meer naar voren had moeten zijn. Dat was een twijfeltje, maar voor de rest niet.”

Eén gedachte over “Ronald Koeman heeft gesprek met Cillessen over tegendoelpunten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *