Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Frank Arnesen blikt terug op aanstellen van Arne Slot

Feyenoord lijkt sinds jaren weer beslag te leggen op de landstitel. Frank Arnesen was in 2021 verantwoordelijk voor het aanstellen van succestrainer Arne Slot. Hij blikt hier nu op terug.

Hij had begin 2020 een gesprek met Mino Raiola, waarbij ook de naam van Slot viel. De zaakwaarnemer vroeg aan Arnesen of Slot, op dat moment eindverantwoordelijke van AZ, in de toekomst een mogelijkheid zou zijn voor Feyenoord, waarna zijn ogen zouden zijn geopend.

Arnesen besloot in het najaar van dat kalenderjaar om tweemaal met Slot om de tafel te zitten en het over zijn visie te hebben. Volgens de directeur was hij direct overtuigd van het plan van de hoofdtrainer. Aangezien Slot beschikte over een aflopend contract, zag Arnesen in hem de perfecte opvolger voor de vertrekkende Dick Advocaat.

Het zorgde echter voor veel commotie in Alkmaar. AZ vond namelijk dat Feyenoord achter de rug om van zijn werkgever met Slot in gesprek was gegaan en was dan ook niet bepaald blij met de gang van zaken. Arnesen is zich naar eigen zeggen nog altijd van geen kwaad bewust en vindt de reactie daarom lastig om te begrijpen.

Volgens Arnesen was de situatie rondom het contract van Slot namelijk duidelijk. “Ik wist dat zijn contract bij AZ tot de zomer van 2021 liep en dat hij daarna vrij zou zijn, dus had ik in mijn ogen het recht hem te benaderen”, aldus Arnesen, die de kans groot acht dat Slot in de komende jaren naar een Europese topclub vertrekt.

Eén gedachte over “Frank Arnesen blikt terug op aanstellen van Arne Slot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *