Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Kenneth Taylor zwaar bekritiseerd na Oranje-optreden

Kenneth Taylor kan bij Oranje terugkijken op een teleurstellende interlandperiode. Tegen Frankrijk moest hij al voor de rust naar de kant, en tegen Gibraltar kreeg de middenvelder geen speelminuten. Analisten Kenneth Perez en Kees Kwakman hebben medelijden.

Door het vertrek van Ryan Gravenberch naar Bayern München kreeg Taylor aan het begin van het seizoen de kans bij Ajax, die hij met beide handen aangreep. Onder leiding van Alfred Schreuder kreeg hij een basisplaats toebedeeld, waarna hij zijn opvolger John Heitinga eveneens overtuigde. Het leverde hem opnieuw een plek in de selectie van Oranje op.

Taylor raakte tegen Frankrijk echter de bal op een gevaarlijke positie kwijt, waarna een tegendoelpunt volgde. Het moment verbaast Perez niets, aangezien de kans waarschijnlijk te vroeg kwam. “Het is al bijzonder dat hij basisspeler moet zijn bij het Nederlands elftal. Dat geeft aan waar het Nederlands elftal op dit moment aan toe is. De echte regisseur, die was er niet”, stelt Perez bij Voetbalpraat op ESPN.

Het zou Kwakman niets verbazen als bondscoach Ronald Koeman de komende periode rust geeft aan Taylor door hem een tijdlang niet meer op te roepen. Volgens de analist is het belangrijk dat de middenvelder zich op zijn prestaties gaat richten, alvorens hij weer in beeld kan komen voor het Nederlands elftal.

Taylor heeft in de selectie onder meer concurrentie van Mats Wieffer, die bij Feyenoord een uitstekende periode in de hoofdmacht kent. Tegen Gibraltar kreeg hij van Koeman de kans in het basisteam, mede door het ontbreken van Frenkie de Jong. Wieffer viel tijdens het duel positief op, maar kwam uiteindelijk niet tot scoren.

Eén gedachte over “Kenneth Taylor zwaar bekritiseerd na Oranje-optreden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *