Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Virgil van Dijk maakt lawaai maar zegt niks’

Virgil van Dijk is flink aangepakt in het programma ‘Rondo’ op Ziggo. De vaste gasten aan tafel waren allen zeer kritisch over de prestaties van de Oranje-aanvoerder.

Tegen Frankrijk was Van Dijk volgens Jan Mulder schuldig aan de derde tegengoal. “Wat daar gebeurt, heb ik zelden gezien. Hij loopt achteruit, maar Joost mag weten waarom. Van Dijk is niet zo goed. Hij is defensief onzeker”, zegt de analyticus. Marco van Basten valt Mulder bij. De voormalig wereldvoetballer van het jaar vindt dat Van Dijk loze woorden roept op het veld. “Hij is de aanvoerder. Hij moet de verdediging leiden. Hij maakt lawaai, maar zegt niks. Een goede aanvoerder denkt hardop en maakt dingen duidelijk. Hij blijft daar een beetje tussenin hangen, waardoor er chaos ontstaat.”

Ook Ruud Gullit had even geen goed woordje voor zijn landgenoot en stelt dat de kritiek al langer gaande is. “In Engeland hebben ze hem ook al bekritiseerd op dit soort dingen. Hij is nu weer gekozen voor het elftal van het jaar. Hij vindt van zichzelf dat hij beter is dan de rest. Maar ik zie dingen dat ik denk: jij bent aanvoerder, dit moet je beter oplossen”, besluit Gullit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *