Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Opnieuw een verloren jaar voor Ajax-spits’

Brian Brobbey is bij Ajax nog niet overtuigend genoeg geweest om daar een basisplaats af te dwingen. Dit is de mening van voetbalanalist Wim Kieft. Hij spreekt van ‘opnieuw een verloren jaar’ voor Brobbey, die afgelopen zomer voor 16,5 miljoen werd gekocht van RB Leipzig.

‘Ondanks zijn selectie voor Oranje beleeft hij na vorig seizoen opnieuw een verloren jaar. Toen kwam hij nauwelijks aan spelen toe bij RB Leipzig en ging het beter toen Ajax hem voor de tweede seizoenshelft op huurbasis ophaalde.’

Daarom kocht Ajax Brobbey terug voor 16,5 miljoen euro. ‘Helemaal terug in Amsterdam lukt het hem niet om een vaste plaats af te dwingen in het eerste elftal. Zelfs niet na het vertrek van Sébastien Haller. Trainer John Heitinga kiest voor het rendement van Dusan Tadic met zijn doelpunten en assists, en omdat Tadic een sterk aanspeelpunt is in de punt van de aanval van Ajax. Brobbey zal vooral bij zichzelf te rade moeten gaan en zodanig moeten leveren dat trainers niet om hem heen kunnen.’

2 gedachten over “‘Opnieuw een verloren jaar voor Ajax-spits’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *