Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Virgil van Dijk tot het bot aan afgezaagd in Engeland’

Virgil van Dijk speelde gisteren met Liverpool met 2-2 gelijk tegen Arsenal. Na de wedstrijd was de kritiek groot op de aanvoerder van ‘The Reds’. Vooral de analisten Jamie Carragher, Gary Neville en Roy Keane waren niet mild voor de mandekker.

Hij ging niet vrijuit bij de twee Arsenal-goals en maakte volgens Neville meer dan eens een ‘wanhopige’ en ‘kinderachtige’ indruk. “Hij speelt als een schooljongen”, aldus de oud-speler van Manchester United bij Sky Sports. Carragher noemt Van Dijk apathisch. “Hij ziet het gevaar waarschijnlijk wel, maar volgt alleen de bal en doet helemaal niets.”

Keane spreekt van ’totale chaos’ achterin bij Liverpool. “Ze verdedigen als een pubteam”, zegt de voormalige middenvelder. Volgens Neville is Van Dijk daar debet aan. Vlak na de 0-2 kreeg de Nederlander geel voor een stevige overtreding op Gabriel Jesus. Neville: “Dat was geen frustratie, dat was pure wanhoop. Van Dijk was daar geklopt door Jesus, totaal geklopt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *