Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Edson Alvarez mist treffen met PSV

Een flinke klap voor Ajax en Edson Alvarez. De Mexicaan mist volgende week namelijk de kraker tegen PSV. Hij kreeg gisteren tegen FC Emmen zijn tiende gele kaart van het seizoen en is daardoor geschorst. Volgens velen is het ontbreken van de middenvelder een gemis, maar voetbalanalist Kenneth Perez denkt dat Ajax het gemis van Álvarez moet kunnen opvangen.

“Ik vind het niet zo’n gemis voor Ajax”, waarmee Perez zich bij het ESPN-programma Dit was het Weekend uitspreekt over de schorsing van Álvarez. “Wat wil hij hier doen?”, waarmee de Deen doelt op de overtreding die de Mexicaan maakte op FC Emmen-speler Ole Romeny. “Los van of het wel of geen geel is, maar wat is de meerwaarde? Hij wil natuurlijk ‘grinta’ uitstralen en hij is ook een van de Ajacieden die er alles aan doet, maar het is natuurlijk niet verboden om je tegenstander gewoon even voor je te houden. Helemaal als je weet dat je op scherp staat voor PSV… Wat moet je hiermee?”

Kees Luijckx is van mening dat Álvarez te zwaar is gestraft. “Ik ben het met je eens dat het onnodig is, maar ik vind het nog steeds geen gele kaart. Het is heel licht.” Volgens de oud-prof is het ontbreken van de middenvelder tegen PSV wel degelijk een aderlating voor Ajax. “Je hebt toch helemaal geen ander type als Álvarez in de selectie van Ajax?”

Die mening deelt Perez niet, die vindt dat Ajax het wegvallen van de Mexicaans international moet kunnen opvangen. “Ik ben ook absoluut geen fan van Álvarez. Ik vind hem veel te opgefokt. Je kunt hem prijzen vanwege zijn ‘winnaarsmentaliteit’, maar dat gaat gepaard met kaarten…” De Ajacied pakte dit seizoen al een recordtotaal van tien gele kaarten. “Tien kaarten, maar het hadden er veel meer kunnen zijn. Wat is daar het nut van? Dat zie ik niet zo.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *