Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Engelse pers lovend over spel van Cody Gakpo

Liverpool wist gisteren met 1-6 te winnen van Leeds United. Cody Gakpo was belangrijk voor ‘The Reds’ met zowel een goal als een assist. Deze prestatie komt hem op de nodige lof te staan in de Engelse pers.

‘Stijlvol’, noemt GOAL het optreden van Gakpo en geeft hem een 8. ‘Hij stond op de juiste plek om de score te openen en gaf een mooie, niet zelfzuchtige assist op Salah.’ Van Dijk ontvangt een 6. ‘Comfortabel in de eerste helft, iets minder in de tweede helft. Maar hij heeft zwaardere avonden gehad.’

Liverpool Echo beoordeelt Gakpo eveneens met een 8. ‘Wat een dreiging vormt hij als hij de ruimte achter de laatste lijn kan bespelen’, schrijft het medium, dat een 7 uitdeelt aan Van Dijk. 90Min zag een ‘solide’ Van Dijk en geeft ook een 8 aan Gakpo. ‘Hij nam een aantal keer geweldig positie in, door Koch en Struijk naar buiten te lokken en daarmee ruimte te maken voor zijn ploeggenoten.’

This is Anfield, een fanmedium van Liverpool, beoordeelt Gakpo net als de meeste Engelse media met een 8. ‘Hij gaf de afgelopen periode niet thuis, maar maandagavond was hij flink verbeterd.’ Het medium trekt de vergelijking met zijn voorganger in de punt van de aanval. ‘Hij is subtiel in zijn manier van spelen, wat doet denken aan het spel van Roberto Firmino.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *