Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Nottingham Forrest aast op Sydney van Hooijdonk’

Doelpuntenmachine Sydney van Hooijdonk heeft zich met zijn goede spel bij SC Heerenveen in de belangstelling gespeeld van het Engelse Nottingham Forrest. Hier maakt het medium The Athletic melding van.

De aanvalsleider staat nog altijd onder contract bij Bologna, dat hem dit seizoen verhuurt aan sc Heerenveen. Van Hooijdonk liet recent echter doorschemeren dat hij wel toe is aan een stapje hogerop. Van Hooijdonk kan met een overstap naar de nummer achttien van de Premier League zijn vader dus achterna gaan. In het seizoen 1997/98 scoorde Van Hooijdonk senior maar liefst 29 keer op het tweede niveau van Engeland voor Nottingham, waarna de club uiteindelijk promoveerde naar de Premier League. In het seizoen dat volgde scoorde Van Hooijdonk zes keer, terwijl hij meerdere duels miste omdat hij in staking ging. Uiteindelijk degradeerde Nottingham weer, terwijl Van Hooijdonk naar Vitesse vertrok.

Van Hooijdonk junior is de laatste weken goed op dreef bij Heerenveen. Momenteel staat de teller op dertien Eredivisie-goals dit seizoen voor de geboren Bredanaar. Van Hooijdonk kende dit seizoen echter ook even een mindere periode in Friesland, waardoor hij zelfs even op de bank belandde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *