Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ik vind Gravenberch echt beter dan Bellingham’

Voormalig topvoetballer en huidig analist Rafael van der Vaart vindt Ryan Gravenberch in alle facetten een betere speler dan Jude Bellingham. Hij baarde met deze uitspraak voor de nodige opzien in voetballand.

“Dat vind ik echt. Alleen de keuze qua club maakt het verschil. In zijn talent vind ik hem veel beter dan Bellingham. Alleen Bellingham speelt elke week en Gravenberch heeft niet die kans om het te laten zien.”

De voormalig spelmaker stelt dat Gravenberch de verkeerde keuze heeft gemaakt door Ajax te verruilen voor Bayern München. Een stap naar een club van het kaliber Borussia Dortmund was beter geweest. “Of Tottenham Hotspur. Europese subtop klinkt zo negatief, vind ik. Want die clubs vind ik ook nog steeds top. Je moet af en toe even een tussenstapje hebben om echt te laten zien hoe goed je bent.”

Aan de kwaliteiten van de twintigjarige middenvelder twijfelt Van der Vaart namelijk niet. “Als je hem ziet lopen, rechtop. Hij kan scoren, assists geven. Ik denk dat hij veel beter is dan hij kan laten zien bij Bayern.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *