Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Wesley Sneijder maakt gehakt van topaankoop Chelsea

Chelsea ging gisteren net als vorige week met 2-0 ten onder tegen Real Madrid. Voormalig topvoetballer en huidig analist Wesley Sneijder was niet onder de indruk van recordaankoop Enzo Fernandez. Hij verbaasde zich over de manier waarop de Argentijnse wereldkampioen omschakelde.

“Dat is mij opgevallen. Als je voor meer dan honderd miljoen euro bent gehaald, dan mag je toch wel verwachten dat hij minimaal de longen uit zijn lijf loopt. Hij wandelde”, begint Sneijder zijn analyse bij RTL7. De voormalig spelmaker haalt onder meer een moment in de 52e minuut aan. “Hij verliest zelf de bal, dan heeft hij een rouwmoment. Je ziet Enzo, een miljoenenaankoop, een beetje sjokken, terwijl Gallagher hem voorbij rent. Dit kán niet. Dit moet aangepakt worden.”

Ook bij de openingstreffer van Rodrygo verzuimde Fernández terug te rennen. Vinícius Júnior kreeg daardoor alle tijd om klaar te leggen voor zijn landgenoot. “Je kijkt naar zo’n jongen en ik vraag me af: wat bezit hij nou? Ik vind hem ook voetballend niet top. Voor Messi deed hij het wel. Misschien hadden ze bij Chelsea verwacht dat hij het ook voor hen zou doen, maar dat doet hij niet. Ik zou die jongen op het matje roepen morgen.”

Sneijder verdedigt Todd Boehly, om wie het nodige te doen is omdat hij zich soms in de kleedkamer van The Blues meldt. “Als eigenaar snap ik wel dat als je zoveel geld betaalt, dat je boos bent en die kleedkamer inloopt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *