Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Bayern Munchen wil toeslaan voor Bart Verbruggen’

Anderlecht-doelman Bart Verbruggen heeft zich in de belangstelling gespeeld van het Duitse Bayern Munchen. Hier maakt het medium ‘Het Nieuwsblad’ melding van.

hij verdrong dit seizoen aanvoerder Hendrik Van Crombrugge onder de lat in Brussel. Sindsdien gaat het snel met zijn carrière. De twintigjarige doelman werd vorige maand voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Van zijn debuut kwam het nog niet, maar bondscoach Ronald Koeman zag dat hij zich, als één van de weinige Anderlecht-spelers, ook staande hield in het Conference League-tweeluik met AZ.

Het Nieuwsblad weet dat niet alleen Koeman, maar ook diverse topscouts aanwezig waren in Alkmaar. De krant stelt dat de naam van Bayern München daarbij prominent naar voren komt. Der Rekordmeister zoekt een jonge doelman, die op termijn Manuel Neuer (37) kan vervangen. Bayern beschikt ook nog over Yann Sommer en de aan AS Monaco verhuurde Alexander Nübel, maar Verbruggen wordt als interessante optie gezien.

Anderlecht zou minimaal tien miljoen euro willen ontvangen voor de Nederlandse sluitpost. Paars-wit hoopt bovendien dat er een mogelijkheid is om hem meteen nog één seizoen terug te huren. Het is in ieder geval wel de bedoeling van Bayern om Verbruggen elders meer vlieguren te laten maken, mocht de Duitse topclub doorpakken. Zover is het nu nog niet en ook clubs als Chelsea, Liverpool en Manchester United liggen op de loer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *