Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Erik ten Hag wil afscheid nemen van vijftien spelers’

Erik ten Hag wil deze zomer een grote schoonmaak houden bij Manchester United. Volgens het medium The Guardian wil hij maar liefst afscheid nemen van vijftien spelers.

Het gaat om o.a Jadon Sancho, Anthony Martial, Harry Maguire, Victor Lindelöf, Scott McTominay en Fred. Ook de naam van Donny van de Beek prijkt op de lijst. De 26-jarige middenvelder komt ook onder Ten Hag, met wie hij bij Ajax al samenwerkte, nauwelijks aan spelen toe en liep tot overmaat van ramp een blessure op. Aan de Amsterdammers werd in de zomer van 2020 nog veertig miljoen euro betaald. Sancho (85 miljoen) en Maguire (87 miljoen) waren nog duurder.

Anthony Elanga, Dean Henderson en Brandon Williams mogen eveens weg. Alex Telles, Hannibal Mejbri en Eric Bailly vertrekken zo goed als zeker, terwijl de aflopende contracten van Phil Jones en Axel Tuanzebe niet verlengd worden. The Guardian benadrukt dat ze niet alle vijftien daadwerkelijk vertrekken. Ten Hag houdt de selectiebreedte in het oog. Zo is de kans groot dat van het duo Lindelöf en Maguire er maar één verkocht zal worden, vermoedelijk die laatste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *