Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Napoli heeft vervanger op het oog voor Osimhen’

Napoli gaat ervan uit dat Victor Osimhen deze zomer zal gaan vertrekken bij de club. En daarom hebben ze al een vervanger voor hem op het oog. Volgens de Italiaanse media zijn ze in gesprek met Thiago Almada.

De aanvaller is de tweede keuze, want Napoli ging allereerst voor Lazar Samardzic. De uitblinker van Udinese zag een overstap ogenschijnlijk wel zitten, maar de onderhandelingen over de transfersom liepen uiteindelijk spaak. Udinese wilde naar verluidt namelijk zo een dertig miljoen euro ontvangen, wat Napoli een te hoog bedrag vond.

Het schakelde daarom door naar de Verenigde Staten, waar Almada uitkomt voor Atlanta United. De 21-jarige Argentijn geldt als een groot talent op het continent en ging afgelopen winter nog mee naar het wereldkampioenschap in Qatar. Een transfer naar Europa zou in zijn spelersloopbaan dan ook goed passen.

Napoli ging naar verluidt al met een delegatie naar Amerika om te onderhandelen. Hoewel hij nog over een contract beschikt tot eind 2025, zou de vraagprijs beduidend lager liggen dan bij Samardzic. Atlanta United zou namelijk een transfersom van 20 miljoen euro vragen, wat Napoli bereid is om te betalen.

De Italiaanse topclub is hard op weg om de landstitel in de wacht te slepen. Het verschil met achtervolger Lazio is 14 punten, terwijl Napoli nog een wedstrijd heeft in te halen. Zondagavond gaat het op bezoek bij Juventus, dat op de derde plaats in de Serie A staat en de mogelijkheid heeft om na zondag zelfs tweede te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *