Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Newcastle United wil uitpakken met Barcelona-aanvaller’

Newcastle United wil deze zomer een poging gaan wagen om Raphinha over te nemen van FC Barcelona. Hier maakt het Spaanse medium El Mundo Deportivo melding van.

In zijn eerste seizoen in Catalonië wordt Raphinha veel gebruikt door Xavi Hernández. De kans lijkt daarom ook klein dat de trainer zijn vleugelspeler graag ziet vertrekken. De financiële situatie van Barcelona laat hem mogelijk geen andere keuze.

Het is onduidelijk hoeveel Barcelona precies moet bezuinigen volgend seizoen. Volgens voorzitter Laporta was dat zeventig miljoen euro. Mundo Deportivo schrijft dat er zo’n 200 miljoen euro vanaf moet. Daarbij zou de club honderd miljoen euro aan transferinkomsten moeten genereren.

Barcelona nam Raphinha deze zomer voor minimaal 57 miljoen euro over van Leeds United. In Engeland staat Raphinha er nog steeds goed op. Newcastle United zou willen profiteren van de financiële malaise bij Barcelona, dat met spelers als Ousmane Dembélé, Ansu Fati en Ferran Torres nog voldoende mogelijkheden op de vleugels heeft.

Het zou dus zomaar een succesvolle campagne kunnen worden voor Newcastle United. The Magpies waren afgelopen zomer ook één van de clubs die streden naar de handtekening van de Braziliaanse vleugelspeler. Dat werd deze zomer dus FC Barcelona. Aankomende maanden kan het mogelijk de omgekeerde weg zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *