Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Nathan Aké mist topper tegen Arsenal

Nathan Aké is vanavond niet inzetbaar voor Manchester City in de topper tegen Arsenal. De verdediger heeft namelijk nog te veel last van zijn hamstring.

Hij moest eerder ook al de halve finale van de FA Cup laten schieten vanwege de blessure. Die werd wel gewonnen, waardoor de ploeg van Guardiola het in de finale op mag nemen tegen stadsgenoot Manchester United. De wedstrijd tegen Arsenal zal een enorm belangrijke worden voor de titelstrijd, maar Aké gaat deze dus niet meemaken. Vorige wedstrijd verving Aymeric Laporte de Nederlandse verdediger.

Of Aké weer fit genoeg is voor de halve finale van de Champions League, durfde Guardiola ook nog niet aan. De Spaanse oefenmeester was erg gereserveerd over de fitheid van de verdediger. “Ik weet echt niet of hij er bij zal zijn. Ik weet in ieder geval wel dat we de juiste speler gaan vinden voor de tactiek tegen Real. We zullen zeker met elf man op het veld staan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *