Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Marc Overmars heeft een geweldig netwerk’

Mark van Bommel heeft het als trainer van Royal Antwerp prima naar zijn zin in Belgie. De landstitel lonkt, en dat is niet alleen zijn verdienste. Hij geniet namelijk van de samenwerking met Marc Overmars.

De technisch directeur ging na zijn plotselinge vertrek bij Ajax razendsnel aan de slag in België en ontwikkelde een team waarmee de oefenmeester zijn concurrentie te lijf kon gaan. Vervolgens was het aan Van Bommel om er een hechte ploeg van te maken.

“Op de eerste trainingsdag hadden we nog meer dan dertig spelers op het veld staan. Er zijn een paar wisselingen geweest, in de zomer en in de winter. Marc heeft een goed oog en een geweldig netwerk, dat helpt. Het is dan aan mij om het elftal zo goed en zo snel mogelijk te laten presteren”, zo vertelt Van Bommel aan De Telegraaf.

“In de zomer hebben we ons spelidee er in proberen te pompen. Dan blijft pakweg 60 procent hangen en gaandeweg het seizoen moeten die andere procenten erbij komen. Langs de kant is het dan genieten, als spelers momenten herkennen en ik daarna weer nieuwe dingen kan toevoegen. Dat is het mooie aan dit vak als trainer: het houdt nooit op.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *