Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Mikel Arteta geeft strijd om landstitel nog niet op

Arsenal kreeg gisteren een flinke tik in de titelstrijd met Manchester City. Op bezoek bij ‘The Citizens’ verloren ze namelijk met 4-1. Arsenal-coach Mikel Arteta blijft geloven in de landstitel van zijn club.

Voor Arteta was het een pijnlijke avond. De hoofdtrainer wil zijn ploeg echter het vertrouwen geven dat het de komende weken nog altijd kan. “De manier waarop we verloren hebben doet pijn, maar we moeten opstaan en kijken naar het grotere geheel”, zo stelde hij in gesprek met het Engelse medium. “Het feit dat we met deze selectie meedoen om de titel, is ongelooflijk.”

“We willen mee blijven strijden en geven niet op. Er zijn voor ons nog 5 wedstrijden te gaan en er kan van alles gebeuren. Ik heb veel zien gebeuren in meer dan 20 jaar en daar moet je je aan vasthouden. Vanavond (woensdag, red.) is dat moeilijk, maar we moeten in de spiegel kijken en accepteren dat we hebben verloren tegen een uitzonderlijke ploeg. En dat is het niveau.”

Lastige opgave voor Arsenal
Arsenal blijft in de Engelse competitie bovenaan staan met een voorsprong van 2 punten op Manchester City, maar de concurrent heeft nog 2 wedstrijden in te halen. De Londenaren zijn wel vrijwel zeker van de tweede plaats, aangezien de voorsprong op nummer 3 Newcastle United 16 punten bedraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *