Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Real Madrid start de gesprekken met Zinedine Zidane’

De kans is aanwezig dat Carlo Ancelotti Real Madrid deze zomer zal gaan verlaten voor een avontuur als bondscoach van Brazilie. En daarom heeft ‘De Koninklijke’ alvast de gesprekken gestart met zijn mogelijke opvolger Zinedine Zidane. Hier maakt het medium Foot Mercato melding van.

De Fransman was eerder speler (2001-2006) en trainer (2016-2018 en 2019-2021) in het Bernabéu. Als trainer won hij maar liefst drie keer de Champions League met de Spaanse grootmacht, wat hem als speler één keer lukte.

Zidane nam in 2021 voor de tweede keer afscheid van Real Madrid als trainer. Hij werd sindsdien gelinkt aan een terugkeer naar Juventus, een dienstverband bij Paris Saint-Germain en het bondscoachschap van Frankrijk, maar vooralsnog werd geen enkele optie daadwerkelijk concreet. Laatstgenoemde mogelijkheid werd zelfs onmogelijk door de contractverlenging van Didier Deschamps.

Een dienstverband bij PSG of Juventus valt niet uit te sluiten, maar inmiddels zou er dus ook sprake zijn van een hereniging in Madrid. Real Madrid denkt daarmee ook een aantal van diens landgenoten tegemoet te komen. Aurélien Tchouaméni en Eduardo Camavinga zijn niet zeker van een basisplaats, waar PSG-ster Kylian Mbappé nog altijd op het wensenlijstje prijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *