Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Qatarese sjeik doet miljarden bod op Manchester United’

De Qatarese sjeik Jassim Bin Hamad Al Than heeft een bod van 5,7 miljard gedaan op Manchester United. Hier maakt het Engelse medium The Guardian melding van.

Hij probeert al enige tijd om voor honderd procent eigenaar te worden van Manchester United. De Glazers, de huidige eigenaars van de Engelse topclub, eisen zo’n zes miljard pond voor de overname. Met ruim vijf miljard als bod komt de Qatarees steeds dichterbij.

Voor Manchester United zijn meer partijen in de race. Zo voert de Amerikaanse investeringsmaatschappij The Carlyle Group gesprekken over een overname van de Premier League-gigant. Eerder trok de Finse zakenman Thomas Zilliacus zich juist terug als potentiële koper.

Manchester United is al sinds 2005 in handen van de Amerikaanse familie Glazer. Supporters zijn helemaal klaar met de huidige eigenaren, die volgens de achterban schuldig is aan de jarenlange chaos. Na aanhoudende protesten besloten de Glazers eind vorig jaar om de club in de uitverkoop te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *