Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Memphis Depay heeft gewoon alles’

Diego Simeone de trainer van Atletico Madrid is dolgelukkig met zijn aankoop Memphis Depay. Hij vindt de Nederlandse aanvaller inmiddels een belangrijke schakel in het team. Gisteren maakte hij minuten in het duel tegen Real Valladolid.

Atlético Madrid kwam op bezoek bij Real Valladolid met 0-3 voor, waarna Cyle Larin vlak voor rust de aansluitingstreffer maakte. Toen Sergio Escudero Palomo een kwartier voor tijd de 2-3 op het scorebord zette, kregen de bezoekers steeds meer zenuwen. Simeone besloot vervolgens om Memphis binnen de ploeg te brengen.

De aanvaller kwam terug van een blessure, maar bleek direct in staat te zijn om het spel te maken en zelfs de 2-5 op zijn naam te zetten. “Wat een wedstrijd van hem. Hij heeft het gewoon. Hij levert steeds meer, ook omdat we steeds meer van hem eisen. Toen hij in de ploeg kwam, waren we zoveel krachtiger”, zo stelde Simeone tegenover de Spaanse pers.

“Ik bracht hem om meer diepte toe te voegen aan de ploeg en meer voordeel te halen uit de ontstane ruimtes”, vervolgde de hoofdtrainer. “De invalbeurt van Memphis maakte Valladolid duizelig. De diepgang en kracht: Memphis heeft gewoon alles. En hij liet precies zien wat we van hem verwachtten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *