Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘FC Barcelona wil oude bekende terughalen naar de club’

In de zoektocht naar een nieuwe sportief directeur is FC Barcelona gestuit op de Portugees Deco. Hier maakt Radio Catalunya melding van.

President Joan Laporta heeft het bestuurlijk bij Barcelona goed voor elkaar, maar kon niet voorkomen dat Mateu Alemany zijn vertrek aankondigde. Naar verluidt staat hij in de nadrukkelijke belangstelling van Aston Villa en gaat hij daar aankomend seizoen aan de slag. Dit voetbaljaar maakte hij bij Barcelona nog indruk met het bouwen van een kampioensteam.

Het betekent voor de Spaanse grootmacht dat het op zoek moet gaan naar een vervanger, die er de komende jaren in moet slagen om de huidige weg een vervolg te geven. Volgens het medium staat Deco inmiddels bovenaan de lijst. De Braziliaan, die tussen 2004 en 2008 in de clubkleuren van Barcelona speelde, zou voldoende ervaring hebben voor de functie.

Deco zou Barcelona inmiddels hebben laten weten dat hij de aanbieding in beraad neemt en zo snel mogelijk terugkomt met een antwoord. Naar verwachting zal Deco het aanbod niet zomaar accepteren, aangezien hij momenteel zaakwaarnemer is en met zijn huidige werk meer geld verdient dan dat hij bij Barcelona kan doen.

Bovendien woont de voormalig voetballer in Brazilië en ziet hij het niet zitten om terug te keren naar Europa. Hoewel hij zich realiseert dat de uitdaging bij Barcelona hem wel de kans biedt om bij een van de grootste clubs ter wereld te werken, moet Barcelona naar alle waarschijnlijkheid de komende maanden verder kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *