Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Barcelona wil opnieuw dat Frenkie zijn salaris verlaagd’

FC Barcelona wil opnieuw om de tafel met Frenkie de Jong om te praten over zijn contract. De club moet de salariskosten omlaag brengen om te voldoen aan de financial fairplay-regels van LA Liga. Hier maakt het Spaanse medium El Mundo Deportivo melding van.

De club moet zo’n tweehonderd miljoen euro besparen, zodat het onder meer Lionel Messi kan terughalen. De koploper van La Liga wil daarom onderhandelen met de grootverdieners in de selectie van Xavi, waartoe De Jong en Ter Stegen behoren. De ex-Ajacied en de keeper reikten de club tijdens de coronapandemie al de helpende hand en ze kunnen nu een soortgelijk verzoek verwachten.

MD weet dat Barcelona zal vragen om een salarisaanpassing voor De Jong en Ter Stegen, zodra het eindoordeel van La Liga binnen is. Het jaarsalaris van de twee moet omlaag, maar het totale bedrag blijft hetzelfde doordat hun contracten met twee of drie jaar verlengd worden. De ex-Ajacied ligt momenteel tot medio 2026 vast in Camp Nou, de verbintenis van Ter Stegen loopt in de zomer van 2025 af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *