Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Belgische-routinier stopt per direct als international

Axel Witsel is op 34-jarige leeftijd afgezwaaid als international van Belgie. Dit heeft hijzelf laten weten via Instagram. Hij speelde maar liefst 130 interlands voor De Rode Duivels.

Hij vertelt dat het een erg moeilijke beslissing was. ‘Na zorgvuldige overweging heb ik met veel emotie de beslissing genomen om te stoppen met het internationale voetbal. Het was een grote trots dat ik de afgelopen 15 jaar mijn land heb mogen vertegenwoordigen. Veel succes aan de nieuwe generatie waarvan ik zeker weet dat ze ons nog steeds ongelooflijke momenten zullen beleven’, besluit Witsel.

De laatste interlandperiode werd Witsel al niet meer geselecteerd door de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco, waardoor het WK-duel met Kroatië in Qatar zijn laatste was. De defensieve middenvelder was altijd een belangrijk onderdeel van ‘De Gouden Generatie’ van de Belgen die derde eindigden op het WK in Rusland. Eerder stopten ook Eden Hazard en Toby Alderweireld van die lichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *