Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘AS Roma wil uitpakken met komst van Youri Tielemans’

Het AS Roma van manager José Mourinho wil uitpakken met de komst van Youri Tielemans. Hier maakt Het Laatste Nieuws melding van.

Hij brak in 2013 door bij Anderlecht, waar hij de gehele jeugdopleiding had doorlopen. Een aantal seizoenen later maakte hij de overstap naar Frankrijk, waar hij voor AS Monaco kwam te spelen. Na anderhalf jaar verliet hij de club alweer om een huurperiode bij Leicester City aan te gaan. De Engelsen kochten hem in de zomer van 2019 voor 45 miljoen euro.

Het contract van de controlerende middenvelder loopt deze zomer af, waardoor Tielemans de mogelijkheid heeft om transfervrij naar een nieuwe werkgever te vertrekken. Naar verluidt zijn meerdere partijen geïnteresseerd naar zijn diensten, waarbij AS Roma als eerste hoopt toe te kunnen slaan.

Mourinho, die de club komend seizoen trouw blijft, heeft de leiding laten weten dat hij zeer gecharmeerd is van de kwaliteiten van Tielemans en dat hij de speler dan ook graag naar de Serie A ziet komen. Daarom zou AS Roma de komende maanden hard haar best willen doen om hem te overtuigen van een overstap naar de Italiaanse hoofdstad.

Het is echter de vraag of AS Roma hem daadwerkelijk weet te strikken. De club zou namelijk niet staan te springen om met andere clubs een strijd aan te gaan voor zijn handtekening en daarmee een extreem hoog salaris te moeten uitkeren. In dat geval verlegt het naar verwachting de focus naar een andere middenvelder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *