Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Mark Flekken staat voor transfer naar Brentford’

Mark Flekken is dichtbij een transfer naar het Engelse Brentford. Hier maakt het Duitse medium Kicker melding van. Het zou een kwestie van tijd voordat de transfer definitief is gemaakt.

Flekken begon ooit in de jeugdopleiding van Roda JC, waarbij hij in 2009 de overstap maakte naar Alemannia Aachen. In Duitsland ontwikkelde hij zichzelf uitstekend en kwam hij via Greuther Fürth en MSV Duisburg bij zijn huidige club SC Freiburg terecht, waar hij sinds de zomer van 2018 onder contract staat.

Met SC Freiburg bleek hij in de Bundesliga in staat te zijn om een zeer hoog niveau aan te tikken. Zo speelde Flekken dit seizoen alle competitiewedstrijden en hield hij maar liefst 13 keer de nul. De nummer 5 van de competitie kreeg bovendien slechts 42 treffers tegen, wat evenveel is als koploper Borussia Dortmund.

Het resulteerde erin dat hij bij Louis van Gaal opviel en de oefenmeester besloot om hem op te nemen in de selectie van het Nederlands elftal. De doelman maakte een goede indruk op de technische staf van Oranje, al resulteerde dit uiteindelijk niet in een deelname aan het wereldkampioenschap in Qatar.

Hij liet zich echter wel zien aan het brede publiek en kreeg dan ook een belletje van Brentford, dat hem graag wilde overnemen. Waar SC Freiburg vijf jaar geleden nog 2 miljoen euro voor hem neertelde, krijgt de club naar verluidt deze zomer 13 miljoen euro betaald. De bekendmaking van de transfer vindt mogelijk al voor het weekend plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *