Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Real Madrid neemt na acht jaar afscheid van aanvaller’

Marco Asensio is bezig aan zijn laatste periode bij Real Madrid. Volgens Spaanse media heeft hij zelf besloten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Hij kwam in 2015 voor enkele miljoenen euro’s over van RCD Mallorca en was een groot talent, maar wist nooit een langdurige basisplaats te bemachtigen. Zo stond hij dit seizoen in 30 duels op het veld, waarvan de helft als basisspeler en de andere helft als invaller. Daarin was hij goed voor 9 doelpunten en 6 assists.

Aangezien hij over een aflopend contract beschikte, moesten beide partijen met elkaar om de tafel zitten om over de toekomst te spreken. Real Madrid zag een langere samenwerking met Asensio zitten en bood hem een financieel uitstekend contract aan, maar kon hem niet beloven dat hij de komende jaren wel een basisplaats zou krijgen.

Asensio besloot zelf voor het sportieve plaatje te gaan en liet naar verluidt inmiddels aan de clubleiding weten dat hij heeft besloten om volgend seizoen bij een andere club aan de slag te gaan. Volgens Relevo tekent hij binnen enkele weken in de Premier League bij Aston Villa, waar hij een van de sleutelspelers moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *