Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Karim Benzema vrijwel zeker naar Al-Ittihad’

Karim Benzema is dichtbij een overgang naar Al-Ittihad. Hier maakt het Spaanse medium AS melding van. Hij kan daar een ongekend contract ondertekenen.

De 35-jarige Benzema kan voor twee jaar tekenen in het Midden-Oosten en zou liefst 100 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Al-Ittihad werd eerder al gelinkt aan de komst van Lionel Messi. Mocht de deal rondkomen gaat Benzema zijn oud-ploegmaat Cristiano Ronaldo achterna, die in de winter verkaste naar Al-Nassr. De Franse goalgetter zou met Ronaldo al gesprekken hebben gevoerd waar er gevraagd werd naar de Saoedische competitie en het leven in het land. Benzema lijkt inmiddels overtuigd van de overstap naar Al-Ittihad, waar de Saoedische regering al maanden werkt aan zijn komst. Naar verluidt is Real al bezig met een afscheid voor het clubicoon.

Benzema groeide in de voorbije veertien jaar uit tot onmisbare schakel van Real Madrid. In 647 officiële duels kwam de topschutter tot 353 treffers en 165 assists. Vijf keer veroverde hij de Champions League met De Koninklijke, vorig jaar kwam de persoonlijke bekroning met de winst van de Ballon d’Or.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *