Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Jose Mourinho is gewoon een valse, slechte gozer’

Analist en voormalig voetballer Wim Kieft is niet spreken over het gedrag van Roma-trainer José Mourinho. De oefenmeester liet zich na de verloren Europa League-finale tegen Sevilla flink gaan.

In zijn wekelijkse column voor De Telegraaf schrijft Kieft: “Bij Tottenham Hotspur en AS Roma was het budget trouwens minder en dan zie je direct dat we niet te maken hebben met een Portugese wonderdokter. Natuurlijk haalde hij tweemaal een Europese finale met AS Roma, maar wel in de Conference League en Europa League en niet in de Champions League.”

Kieft vervolgt: “De mens Mourinho heeft echter een duivelse kant. Hij heeft zich al vaker laten gaan toen hij de inmiddels overleden trainer van FC Barcelona, Tito Vilanova een vinger in zijn oog stak als coach van Real Madrid. Of z’n tirade richting Arne Slot nadat hij met AS Roma Feyenoord had verslagen in de kwartfinale van de Europa League. Daar liep geen trainer, maar een aanvoerder van een ordinaire straatbende. Verschrikkelijk asociaal gedrag.”

Tegen Sevilla was het wéér raak, met alle gevolgen van dien. Kieft: “Deze Mourinho moet keihard worden gestraft door de UEFA als de Europese voetbalbond allerlei eigen slogans van respect tenminste serieus nemen. Ze moeten hem maanden schorsen want dit gedrag van de Portugees gaat alle perken te buiten. Voor hetzelfde geld overkomt Taylor of zijn gezin nog iets veel ergers. Mourinho is gewoon een valse, slechte gozer, die het verdient om een tijdje uit het voetbal verbannen te worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *