Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Memphis Depay: ‘Toen dacht ik: ze willen me breken’

Memphis Depay is één van de sterspelers in het huidige Oranje. Toch kent hij een haatliefdeverhouding. Zo is er regelmatig de nodige kritiek op hem, en dan niet alleen op zijn sportieve prestaties.

In een nieuwe podcast van FC Afkicken blikt Memphis terug op de periode waarin hij doorbrak. “Toen ik op mijn 21e naar Manchester United ging, was ik na het WK hét jonge talent. Het land was enthousiast”, zo weet de Oranje-international. “Toen ging het mij wat minder bij Manchester United en ging het ook met Oranje niet zo goed.” De sportieve prestaties vielen ver terug, met twee misgelopen eindtoernooien als ultiem bewijs.

Memphis wijst erop dat het Nederlands elftal na het WK van 2014 voldoende kwaliteit in huis had. “Dat waren nog wel de jaren dat Arjen Robben, Robin van Persie, Dirk Kuijt, Nigel de Jong en Wesley Sneijder nog allemaal in die groep zaten. En ik werd op de voorpagina gezet. Dat was het moment dat ik dacht: ze willen me nu breken.” Waarom hij dat dacht? “Omdat ik anders ben. Ik hou van fashion, ik ben half Nederlands en half Ghanees, ik heb Ashanti-bloed. En zij (de media, red.) lieten mij niet in mijn waarde.”

“Ze wilden het resultaat koppelen aan een jongen van 21-jarig die met zijn hoed binnenkwam en een Rolls Royce reed. Als je nu in Zeist komt, staan er zeven cameramannen van het Nederlands elftal om een foto van ons in onze outfit op social media te zetten. Terwijl ze me juist daarom wilde breken toen ik 21 was. Dus ik heb op dat moment gezegd: ‘ik doe mij’”, aldus Memphis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *