Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Real Madrid versterkt zich met 33-jarige spits

Real Madrid heeft de opvolger binnen voor Karim Benzema. De 33-jarige Joselu komt namelijk op huurbasis over van Espanyol. De Madrilenen hebben tevens een optie tot koop op hem bedongen.

Real pikte de aanvaller op twintigjarige leeftijd op bij Celta de Vigo, maar tot een echte doorbraak kwam het nooit. Joselu vertrok vervolgens bij De Koninklijke en speelde vervolgens onder meer Hoffenheim, Eintracht Frankfurt, Hannover 96, Newcastle United en Alavés.

Bij Espanyol maakte de aanvaller afgelopen seizoen indruk met zestien doelpunten. Het zorgde ervoor dat Joselu ook werd opgeroepen voor het Spaanse nationale elftal. De aanvaller deed ook mee tijdens de Nations League en pakte tegen Italië als invaller de hoofdrol door vlak voor tijd de winnende te maken. In de finale tegen Kroatië scoorde Joselu vanaf de stip in de strafschoppenserie.

Real betaalt naar verluidt een half miljoen euro voor het huren van de 33-jarige spits, waarna hij een jaar later voor een bedrag van anderhalf miljoen euro definitief kan worden overgenomen. Real-voorzitter Florentino Perez vertelde daarnaast geen grote transfers meer te verwachten. De komst van Kylian Mbappé lijkt deze zomer dan ook nog niet te gebeuren, maar lijkt pas volgend jaar op de planning te staan. Joselu is de vierde versterking voor Real, dat eerder al Jude Bellingham, Fran García en Brahim Díaz wist vast te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *