Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Kylian Mbappe volgende zomer transfervrij naar Real Madrid’

Paris Saint-Germain raakt Kylian Mbappé volgende zomer waarschijnlijk kwijt. Volgens het medium Foot Mercato heeft hij namelijk een akkoord bereikt met Real Madrid.

De naam van de Fransman wordt al jarenlang in verband gebracht met een overstap naar de Spaanse topclub. Vorig jaar zomer leek het er eindelijk van te komen, maar Mbappé kwam destijds plotseling met het nieuws naar buiten dat hij een langere verbintenis had ondertekend bij Paris Saint-Germain.

Zijn huidige contract loopt nog tot de zomer van 2024 en dat lijkt voor de pijlsnelle aanvaller het moment te zijn om zijn huidige werkgever vaarwel te zeggen. Het medium laat namelijk weten dat Mbappé inmiddels vele gesprekken met Real Madrid achter de rug heeft en dat hij over een jaar de stap wil maken.

Mbappé zal dan transfervrij naar Madrid vertrekken en dat is tegen het zere been van Paris Saint-Germain. De Franse club zegt hem liever deze zomer vaarwel, maar slaagt er niet in om hem naar de uitgang te krijgen. Tegelijkertijd is het voor de vereniging niet te doen om de voetballer een nieuwe verbintenis te laten ondertekenen.

Naar verluidt heeft Mbappé in september de mogelijkheid om een loyaliteitsbonus van 90 miljoen euro op zijn bankrekening bij te schrijven, wat voor hem een van de redenen zou zijn om nog een jaar in Parijs te blijven spelen. Vervolgens kan hij in 2024 alsnog zijn gedroomde overstap naar Real Madrid maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *