Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Patrick Kluivert nieuwe trainer van Adana Demispor

Het Turkse Adana Demispor heeft Patrick Kluivert gepresenteerd als nieuwe trainer. Hij tekent een contract voor twee seizoenen bij de nummer vier van het vorige seizoen.

Enkele dagen geleden kwam het nieuws al naar buiten dat Kluivert in gesprek zou zijn met Demirspor voor een verbintenis als hoofdtrainer. Nu is het nieuws officieel wereldkundig gemaakt en kan de voormalig prof zich opmaken voor zijn eerste echte klus als hoofdtrainer nadat hij onder meer technische functies vervulde bij FC Barcelona en Paris Saint-Germain. Wel stond Kluivert al aan het roer als bondscoach van CuraƧao.

Ondanks interesse van clubs uit ItaliĆ« en Spanje kiest de voormalig aanvaller dus voor een avontuur in Turkije. Bij Adana Demirspor komt Kluivert oud-AZ’er Jonas Svensson tegen. Zeljko Petrovic zal zaterdag naar alle waarschijnlijkheid als assistent gepresenteerd worden in Istanbul. Demirspor hoopt met de aanstelling van Kluivert een gooi te doen naar het kampioenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *