Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Roy Makaay over Oranje: ‘We zijn allesbehalve rijk bedeeld’

Voormalig Oranje-spits Roy Makaay concludeert dat er een groot gebrek is bij het Nederlands elftal. Het ontbeert Oranje namelijk aan goede spitsen. Hij ziet dan ook grote verschillende dan in zijn tijd.

“Ik kan er geen mooier verhaal van maken. We hebben er wel eens beter voor gestaan”, aldus Makaay, die zes keer scoorde in 43 interlands, in het Algemeen Dagblad. “Ik kom nog uit de tijd met pakweg vijf spitsen die allemaal konden spelen. Met namen als Kluivert, Van Hooijdonk, Bergkamp, Van Nistelrooij, Hasselbaink en Van Persie zijn we recent altijd goed vertegenwoordigd geweest. En nu? We zijn allesbehalve rijk bedeeld.”

In de voorbije interlandperiode ontbrak Memphis Depay en stond Cody Gakpo in de punt van de aanval. Bondscoach Ronald Koeman ziet wel wat in Brian Brobbey, maar de Ajacied ging met Jong Oranje naar het EK. Een directe verklaring voor het spitsentekort heeft Makaay niet meteen. “Het is niet gemakkelijk om een spits op te leiden. Het neusje voor de goal heb je of je hebt het niet. Anders dan zaken als tweebenigheid, traptechniek en kopkwaliteiten, die kun je aanleren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *