Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Overmars waagt poging om huurling te kunnen behouden’

Marc Overmars, de technisch directeur van Royal Antwerp probeert om huurling Calvin Stengs voor zijn club te behouden. De speler wil zelf graag blijven maar dan moet er wel een akkoord worden bereikt met Olympique Nice.

Hij kende met Antwerp een geweldig seizoen, waarin de Belgische dubbel werd binnengehaald. Trainer Mark van Bommel stelde de van oorsprong vleugelaanvaller vaak op als aanvallende middenvelder, en dat wierp zeker zijn vruchten af. Met drie treffers en negen assists maakte de voormalig AZ’er zeer geregeld indruk op onze zuiderburen. Als beloning ligt er volgens Gazet van Antwerpen een vierjarig contract klaar op de Bosuil.

Antwerp en Nice zijn al in gesprek over de schoonzoon van Frank de Boer, maar er schijnt nog een behoorlijke kloof te zijn. De Zuid-Fransen betaalden twee jaar geleden liefst vijftien miljoen euro aan AZ, toen Stengs zijn krabbel zette onder een contract tot medio 2026. Om dat af te kopen moeten Marc Overmars en consorten flink in de buidel tasten. Het is de vraag of de club daartoe in staat zal zijn.

Nice zal mogelijk een klein verlies slikken op Stengs, maar zal dat zoveel mogelijk willen beperken. Overmars probeert er een goede deal uit te slepen, het is afwachten of de clubs nader tot elkaar komen. De 7-voudig Oranje-international bloeide in België op, na een moeizaam jaar aan de Cote d’Azur. Mocht het niet tot een akkoord komen is het de vraag of Stengs vol voor een nieuwe kans bij Nice gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *