Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Atalanta Bergamo legt negen miljoen neer voor Nederlander’

Atalanta Bergamo heeft zich versterkt met de Nederlandse verdediger Mitchell Bakker. Ze nemen hem over van Bayer Leverkusen en leggen negen miljoen euro voor hem neer. Dit weet De Telegraaf te melden.

Hij begon zijn carrière bij Ajax en maakte in 2019 de transfervrije overstap naar Paris Saint-Germain, waar hij 45 officiële wedstrijden in het eerste elftal speelde. Twee jaar later werd de jeugdinternational voor zeven miljoen euro verkocht aan Bayer Leverkusen. Het shirt van de Duitse club droeg hij zeventig keer. Bakker was in die wedstrijden goed voor vijf doelpunten en zeven assists.

Vooruitlopend op zijn transfer naar Atalanta baarde Bakker opzien door te bedanken voor Jong Oranje. Daar kwam de linksback later op terug, maar het kwaad was toen al geschied. Bondscoach Erwin van de Looi nam Bakker, ondanks dat de speler berouw toonde, niet mee naar het EK in Georgië en Roemenië. Jong Oranje strandde daar al in de groepsfase.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *