Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Barcelona pakt uit en haalt megatalent binnen’

FC Barcelona heeft een megatalent naar de club gehaald. Het gaat om Vitor Roque die in Brazilie bekend staat als een veelbelovende speler. Hier maakt het medium SPORT melding van.

Hij maakte in maart zijn debuut voor het Braziliaanse team en presteerde hij bij zijn club Athletico Paranaense eveneens uitstekend. Roque was in 66 wedstrijden verantwoordelijk voor 22 doelpunten. Het trok Barcelona over de streep om Roque naar Spanje te halen. Hoewel de topclub vanwege de financiële problemen geen grote geldbedragen op tafel kan leggen, vond Barcelona een constructie om alsnog met Athletico Paranaense om de tafel te gaan zitten en tot een akkoord te komen.

Barcelona betaalt naar verluidt een afkoopsom die maximaal kan oplopen tot 61 miljoen euro. Het legt daarbij 30 miljoen euro als vast bedrag op tafel en sprak 31 miljoen euro aan bonussen en constructies af. Daarnaast betaalt Barcelona 1 miljoen euro als Roque in de toekomst de Ballon d’Or naar zich toetrekt.

De 18-jarige Roque tekent een contract van 6 seizoenen met een optie voor nog een jaar. Xavi had zaterdag telefonisch contact met zijn nieuwe speler en sprak daarbij over zijn rol voor komend seizoen. Roque dient naar verwachting als vervanger van Robert Lewandowski en moet op termijn zijn opvolger worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *