Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Riechedly Bazoer dient transferverzoek in bij AZ

Riechedly Bazoer wil deze zomer vertrekken bij AZ. Dit laat hij weten tegenover het Noordhollands Dagblad. De middenvelder kwam afgelopen seizoen over van Vitesse maar is in Alkmaar veelal een reservespeler.

Hij stelt al een concrete aanbieding uit het buitenland op zak te hebben. “AZ moet eruit komen met die club, dan kan ik pas weg. Alle partijen moeten tevreden zijn.” Zelf wil hij graag de stap maken. “In de Eredivisie heb ik al flink wat clubs gehad, ik denk dat een stap naar een andere competitie goed zou zijn.”

Bazoer speelde in Nederland voor Ajax, FC Utrecht en Vitesse. Buiten de landsgrenzen kwam hij uit voor VfL Wolfsburg. De zesvoudig international ging met hoge verachtingen aan de slag bij AZ, maar hij kwam nauwelijks in actie. Zijn eerste seizoen werd niet wat hij ervan hoopte. “Nee, zeker niet. Dat had mede te maken met een blessure op een ongelukkig moment, namelijk toen ik de kans kreeg op meer speelminuten vanwege blessures bij anderen.”

Ook de concurrentie van Tijjani Reijnders en Jordy Clasie maakte het er niet makkelijker op. “Het was voor mij moeilijk om ertussen te komen”, beaamt Bazoer. “Ik kwam laat binnen, de groep was al zes weken in voorbereiding. Dan heeft de trainer natuurlijk zijn pionnetjes al klaar staan, dat maakte het wel extra lastig. Het is gewoon niet geworden wat ik ervan verwachtte. En hetzelfde geldt natuurlijk voor AZ. Dit is teleurstellend voor mij, maar ook voor de club.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *