Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Bayern Munchen heeft topaankoop binnen

Bayern Munchen heeft zich versterkt met Min-jae Kim. De mandekker komt voor vijftig miljoen over van Napoli.

Hij speelde twee seizoenen geleden nog in de clubkleuren van Fenerbahçe, waar hij dermate veel indruk achterliet dat hij voor een bedrag van 18 miljoen euro de overstap maakte naar Napoli. In Italië slaagde hij er vorig jaar in zijn debuutseizoen gelijk in om een groot succes te behalen: Napoli werd namelijk voor het eerst sinds 1990 landskampioen.

De Italianen speelden in de Champions League eveneens uitstekend, waarbij Kim een belangrijk rol in het geheel vervulde. Bayern München toonde daarop haar interesse en legde 50 miljoen euro neer, wat in zijn contract stond als gelimiteerde transfersom. De 26-jarige verdediger komt voor vijf seizoenen over en moet samen met Matthijs de Ligt het centrum van de verdediging vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *