Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

OFFICIEEL: Andre Onana naar Manchester United

Manchester United heeft zich definitief versterkt met Andre Onana. Hij komt voor 55 miljoen euro over van Inter Milan.

Hij tekent een vijfjarig contract met een optie voor nog een seizoen. Onana is op Old Trafford de vervanger van de transfervrij vertrokken David de Gea. De Kameroener gaat rugnummer 24 dragen.

Onana stond pas één seizoen onder de lat bij Inter, dat hem afgelopen zomer transfervrij wegplukte bij Ajax. De international van Kameroen droeg 41 keer het shirt van I Nerazzurri. Daarin hield hij negentien keer de nul. In Manchester wordt hij herenigd met Erik ten Hag, met wie hij samenwerkte bij Ajax.

De twee clubs onderhandelden wekenlang over een akkoord. Onana wist het afgelopen seizoen onder meer de finale van de Champions League te bereiken en hield zeven keer zijn doel schoon in de editie van het miljardenbal. Dat lukte geen enkele andere doelman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *