Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Liverpool legt achttien miljoen neer voor 30-jarige Japanner’

Liverpool gaat zich versterken met de Japanner Wataru Endo. De middenvelder (30) komt voor zón achttien miljoen euro over van het Duitse VFB Stuttgart. Hier maken zowel ‘The Athletic’ als Fabrizio Romano melding van.

Hij meldt zich donderdag in Liverpool voor een medische keuring. Aansluitend zal hij zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract op Anfield. Liverpool en Stuttgart, waar de Japanner aanvoerder is, bereikten woensdag een akkoord over de transfersom van achttien tot negentien miljoen euro,

Liverpool is druk bezig het middenveld te versterken, maar viste deze week twee keer achter het net: zowel Moisés Caicedo als Roméo Lavia koos voor Chelsea. De controleurs kosten samen zo’n 200 miljoen euro. Endo is een goedkopere optie. De Japanner speelt sinds 2020 voor Stuttgart, dat hem wegplukte bij het Belgische STVV.

Het is nog niet bekend wat de komst van Endo betekent voor de transferkansen van Sofyan Amrabat. De middenvelder van Fiorentina is ook nadrukkelijk in beeld op Anfield. Ook Ryan Gravenberch (Bayern München) wordt genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *