Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘AZ-speler staat voor vertrek naar Cagliari’

Pantelis Hatzidiakos lijkt AZ op korte termijn te gaan verlaten. Volgens de Italiaanse transferbaas Gianluca di Marzo staat hij namelijk voor een overstap naar het Italiaanse Cagliari. Het akkoord is bereikt en Hatzidiakos wordt na de Conference League-duels van AZ verwacht.

Voor AZ was de inzetbaarheid van Hatzidiakos bij de duels met SK Brann een belangrijke voorwaarde. Daarna zal de Griek dus naar Cagliari trekken. De op Rhodos geboren verdediger had nog een contract tot 2024 in Alkmaar. Hatzidiakos speelde in totaal 211 officiële wedstrijden voor AZ. Of de Alkmaarders nog iets overhouden aan de transfer van Hatzidiakos is niet duidelijk.

Hatzidiakos is niet de eerste speler die een transfer naar Italië maakt vanuit Alkmaar. Eerder vertrokken ook Sam Beukema (Bologna), Tijjani Reijnders (AC Milan) en naar alle waarschijnlijkheid ook Jesper Karlsson (Bologna) al uit Alkmaar. Ook basisspeler Milos Kerkez (Bournemouth) vertrok nog bij AZ. Hatzidiakos begon afgelopen competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk nog in de basis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *